ECOTIC şi InfoCons pun la dispoziţia cetăţenilor în 2020 un „Manual de protecţia mediului şi colectare selectivă“, cu scopul de a informa populaţia cu privire la practicile corecte faţă de mediu. Lucrarea prezintă într-o manieră comprehensivă şi într-un limbaj simplu informaţii utile şi recomandări pentru cetăţenii de toate vârstele, îndemnându-i să protejeze mediul prin colectarea separată a deşeurilor.

Manualul realizat de ECOTIC va fi distribuit într-o primă etapă către profesorii din învăţământul preuniversitar în cadrul campaniei naţionale „Închide. Stinge. Reciclează“ implementată de InfoCons. Culegerea de îndrumări reprezintă un suport educaţional pentru toţi cei interesaţi de ecologie şi de a învăţa cum pot avea grijă de mediu şi implicit de sănătatea lor. Ea vine totodată în sprijinul profesorilor care doresc să ofere elevilor o educaţie ecologică de calitate, adunând toate informaţiile practice relevante într-un singur loc. Sunt incluse informaţii despre dezvoltarea durabilă şi protecţia mediului, de la convenţii internaţionale şi iniţiative cu impact european precum Pactul Ecologic lansat de Comisia Europeană la finalul anului 2019, până la economia circulară şi beneficiile acesteia.

Sunt de asemenea prezentate aspecte practice despre colectarea separată şi reciclarea tuturor tipurilor de deşeuri, cu exemple clare privind cele care sunt reciclabile şi care nu, un mic dicţionar cu cei mai des întâlniţi termeni din domeniul protecţiei mediului şi, nu în ultimul rând, un mic compendiu cu cele mai importante prevederi legislative. Totodată, manualul oferă şi recomandări privind sortarea deşeurilor în gospodărie, precum şi informaţii de interes privind protecţia mediului în general. Documentul este disponibil pe www.ecotic.ro/stiri/manualul-de-protectia-mediului-si-colectare-selectiva.

“Manualul ECOTIC este un instrument educaţional util pentru toţi cei interesaţi de protecţia mediului şi economisirea resurselor. Avem convingerea că prin promovarea acestor exemple de bune practici şi soluţii în domeniul colectării şi reciclării deşeurilor contribuim la dezvoltarea unei atitudini responsabile a cetăţenilor români faţă de mediul înconjurător”, a declarat Valentin Negoiţă, preşedintele ECOTIC.

Manualul de Protecţia Mediului face parte integrantă din campania naţională de informare “Fii la tine-n ţară la fel ca afară” lansată în 2020 de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. ECOTIC îşi propune ca în cadrul acestei campanii să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene şi să informeze publicul românesc asupra soluţiilor de colectare separată a deşeurilor electrice şi electronice la îndemâna tuturor: magazinele de electronice şi electrocasnice, punctele de colectare municipale, precum şi campaniile pe care ECOTIC le desfăşoară în mod regulat în mediul urban şi rural.

Lansată pe 14 ianuarie, campania include un spot video şi este promovată atât în media tradiţională la TV, cât şi pe YouTube şi reţele sociale Facebook, Instagram şi LinkedIn. În primele două luni de la lansare mesajul campaniei a fost recepţionat de peste 5 milioane de persoane. Mai multe detalii sunt disponibile pe fiiintara.ecotic.ro.● ECOTIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.