În această toamnă proiectele educaţionale “Şcoala Ecoterrienilor“, “Şi cei mici fac fapte mari” revin împreună cu noua competiţie “Be ECO” pentru a le oferi elevilor posibilitatea de a participa activ la protecţia mediului.
În contextul pandemiei de COVID-19, ECOTIC îşi adaptează proiectele de educaţie ecologică pentru a veni în sprijinul elevilor şi profesorilor deopotrivă. Odată cu începerea noului an şcolar, proiectele educaţionale au fost reluate în şcoli şi grădiniţe, iar activităţile au fost ajustate pentru a se potrivi mediului online.
Ediţia a III-a a “Şcolii Ecoterrienilor“
Proiectul “Şcoala Ecoterrienilor” lansat în octombrie 2019 continuă şi în anul şcolar 2020-2021 cu cea de-a treia ediţie. Principalele noutăţi introduse constau în adaptarea la mediul online prin realizarea de lecţii în format video, ajustarea activităţilor practice pentru a putea fi desfăşurate atât în clasă, cât şi acasă şi modificarea mecanismului de premiere astfel încât să vină şi mai mult în sprijinul elevilor şi profesorilor.
Peste 120 de şcoli vor lua startul în acest al doilea an de “Şcoala Ecoterrienilor”, contribuind la protecţia mediului prin conştientizarea elevilor asupra impactului pe care acţiunile lor le au asupra mediului înconjurător. Mai multe detalii legate de acest proiect sunt disponibile pe www.ecotic.ro/scoalaecoterrienilor.
“Şi cei mici fac fapte mari“
Educaţia ecologică începe de la cele mai fragede vârste, motiv pentru care proiectul „Şi cei mici fac fapte mari“ îşi continuă traseul. Peste 160 de grădiniţe vor participa în toamna acestui an la colectarea de deşeuri de baterii şi acumulatori (DBA), iar copiii vor învăţa astfel că protecţia mediului ţine de fiecare dintre noi şi un gest atât de simplu precum colectarea corectă a deşeurilor este la îndemâna tuturor. Cele mai harnice grădiniţe vor fi premiate la finalul lunii noiembrie pentru contribuţia lor la colectarea separată a DBA.
Vloguri educative
Educaţia ecologică este binevenită indiferent de vârstă; de aceea ECOTIC a lansat o serie de bloguri educative prin intermediul cărora îşi propune să răspundă celor mai frecvente întrebări despre colectarea separată a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, reciclarea acestora şi impactul lor asupra mediului înconjurător. Cei interesaţi să afle mai multe informaţii despre aceste subiecte sunt invitaţi să urmărească pagina de Facebook Organizaţia ECOTIC şi canalul de YouTube Organizaţia ECOTIC.●